Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacanta 2024Last Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 155 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun. Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Occidental IMPZ Dubai 4*
de la 770
/pers/7 nopti/ MD.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 155
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel Hovima Jardin Caleta 3*

de la 650 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Bull Astoria 3*, Las Palmas

de la  680 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 665/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 485
/7 nopti/ ALL.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2023-2024
» THAILANDA


Tarif: de la 870 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 950 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 880 euro/pers/taxe incluse
Hotel Dunas de Sal 4*, cazare 7 nopti/MD.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 885 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1195 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

» Abu Dhabi


Tarif: de la 530 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


vacante in Egipt vara 2024, vacanta Egipt, sejur Egipt, excursie Egipt, charter Egipt, sejur Hurghada, sejur Sharm El Sheikh, sejur Taba, sejur Marea Rosie

 

 Egipt

Hurghada,  Sharm el Sheikh, Marsa Alam,Marsa Matruh

 

     

 

Plecari din:  Cluj Napoca,Bucuresti,Budapesta sau Viena

  

Oricine vizitează Egiptul găseşte întotdeauna ceva care să-l atragă. Marea Roşie oferă oportunităţi inedite pentru cei îndrăgostiţi de scufundări şi sporturi nautice, iar pentru cei pasionaţi de arheologie şi istorie, misterele unei civilizaţii de 5000 de ani reprezintă impresii de neuitat. Aveţi ocazia de a vizita vestitele piramide de la Gizeh şi Sfinxul, renumitul bazar din Cairo - Khan el Khalili, comorile lui Tutankhamon din Muzeul de Egiptologie, templele minunate din Luxor şi Karnak, mormintele regale în Theba, muzeul aflat în Memphis, piramidele din Sakkara sau vestigiile romane din Alexandria.Vă recomandăm cursele charter spre Hurghada şi Sharm El Sheikh, unde apa mării este potrivită pentru baie tot anul. Apa cristalină, soarele sclipitor şi infinitul cerului albastru sunt motivele pentru care staţiunile din Egipt sunt aşa de îndrăgite de turişti. Programul de Croazieră pe Nil vă invită să vizitaţi monumentele istorice de la Edfu şi Kom Ombo, oraşul Aswan, cu mina sa de granit, Templul lui Philae, precum şi renumitul templu al lui Ramses al II-lea din Abu Simbel. Cei atraşi de imagini contemporane vor fi impresionaţi cu siguranţă de forfota metropolitană, bazarele şi viaţa de noapte din Cairo.

 

            Excursii optionale Hurghada                                

            Excursii optionale Sharm El Sheikh

  Oferte speciale si last minute Egipt 2023-2024:


Hurgada - Zbor din Cluj Napoca - click aici


Marsa Matruh - Zbor din Bucuresti- click aici


 Sharm El Sheik - Zbor din Budapesta - click aici


Marsa Alam - Zbor din Cluj - click aici
__

Last minute HURGHADA - Cluj/Budapesta

Charter din Cluj Napoca

Sejur de 7, 14 noptiDetalii »

Last Minute Marsa Matruh Bucuresti

 Charter din Bucuresti

Sejur de 7,14 nopti

Plecari in perioada 17.06-16.09.2023Detalii »

Last minute SHARM EL SHEIKH

Charter din  Budapesta

Sejur de 7 noptiDetalii »

Last Minute Marsa Alam

 Charter din  Cluj

Sejur de 7, 14 noptiDetalii »

EGIPT - HURGHADA - OFERTE SPECIALE !

Charter din: Cluj Napoca

Last minute click aici: de la 380 euro/pers,  7 nopti ALL inclusive

Toate taxele incluse!

Detalii »

EGIPT - SHARM EL SHEIKH - OFERTE SPECIALE !

Charter din: Cluj, Budapesta, Bucuresti

Last minute click aici: de la 450 euro/pers, 7 nopti ALL inclusive

Toate taxele incluse!Detalii »

__________________________________________________________________________________

 

   

Informatii utile

 

Condiţii de intrare în ţară: pentru cetăţenii români este nevoie de viză turistică,. Pentru obţinerea vizei este obligatorie prezentarea paşaportului valabil minim 6 luni. Viza se obţine la sosire pe aeroport.

Moneda naţională: lira egipteană (1 USD = aprox. 5,5 LE, 1 EUR = aprox.7 LE), schimb valutar la bănci şi hoteluri. Cărţile de credit şi cecurile de călătorie sunt acceptate de către bănci.
Religie şi limbă: 93 % din populaţia Egiptului sunt musulmani suniţi, iar 7 % creştini. Se vorbeşte un dialect al limbii arabe, dar limba oficială este araba literară.
Curent electric: 220 V, dar prizele pot fi diferite de cele utilizate în Europa.
Sănătate: vaccinarea nu este necesară. Apa de la robinet nu este potabilă! Vă recomandăm să nu consumaţi salate verzi, fructe nedecojite, băuturi servite cu gheaţă. Tulburările gastro-intestinale (de ex.: diaree) apar mai ales datorită oboselii, mâncărurilor neobişnuite, precum şi datorită consumului unor băuturi prea reci. Recomandat să aveţi la dumneavoastră o trusă medicală: medicamente pentru stomac, febră, răceală, contra înţepăturilor de insecte, pansamente, loţiune de plajă.
Reguli valutare: nu există restricţii în ceea ce priveşte cantitatea de valută convertibilă care se introduce în ţară, dar nu se poate scoate mai mult decât aţi introdus. Introducerea sau scoaterea din ţară a valutei naţionale este limitată la 20 LE.
Îmbrăcăminte: se recomandă îmbrăcăminte uşoară, din bumbac / in, pantofi comozi, pălărie de soare, ochelari de soare, iar pentru serile răcoroase îmbrăcăminte mai caldă. La vizitarea moscheelor, datorită obiceiurilor islamice stricte este interzisă purtarea de şorturi, fuste scurte sau rochii decoltate.
Fus orar: corespunde cu ora României.
Telefon, poştă: numărul de apel al Egiptului: 0020, prefixul României 0040. Telefoanele mobile se pot utiliza, dar reţeaua nu are acoperire peste tot.
Fotografiere, filmare: camerele video se declară la vama egipteană (la sosire / ieşire din ţară). Cu excepţia zonelor unde se află obiective militare, poduri sau porturi, fotografierea sau utilizarea camerelor video este permisă pentru fotografii exterioare. Este interzisă fotografierea sau filmarea în muzee şi la mormintele regale. Vă rugăm să respectaţi interdicţiile cu privire la regulile de fotografiere, pentru a nu dăuna prin folosirea blitz-ului picturilor de pe pereţi. În cazul în care doriţi să fotografiaţi populaţia locală, este recomandat să cereţi acordul lor.
Bacşiş: este parte a vieţii de zi cu zi şi este considerat obligatoriu. Se cuvine a se oferi 10 - 15 % pentru ghizi, personalul hotelului, bacşişul fiind aşteptat pentru orice mic serviciu prestat. Se recomandă turiştilor să aibă în permanenţă asupra lor bani mărunţi, ceea ce facilitează rezolvarea operativă a oricărei probleme. La sejururi / programe organizate se achită la rezervare taxa service în acest scop, iar agenţia noastră asigură distribuirea corectă a sumei. Acest tip de bacşiş nu se va confunda cu cel oferit de obicei în restaurante sau pentru servicii suplimentare. Vă mulţumim pentru înţelegere!
Programe, Cumpărături: Unele sărbători pot influenţa derularea programelor. Cu ocazia tururilor de oraş, veţi avea posibilitatea de a face cumpărături (papirus, alabastru şi cosmetice) - nu este obligatoriu, dar aduc puţină relaxare şi culoare orientală în programele solicitante. La cumpărături se cuvine negocierea preţului. Nu cumpăraţi mâncare şi băutură neîmbuteliată din bazare sau de la vânzători ambulanţi! Preţurile din restaurante, hoteluri şi din magazinele amenajate sunt acceptabile iar calitatea mărfurilor este de încredere. Preţuri orientative: apa îmbuteliată 3-4 lire, berea locală Stella 8-10 lire, berea Stella din export 17 - 20 lire, un pachet de pâine prăjită (toast) 1,5 lire.
Program de lucru, Sărbătoare: magazinele din bazar se închid la ora 18:00, iar magazinele mai mici de cele mai multe ori sunt deschise până la miezul nopţii. Ziua de vineri este zi liberă oficială, când cele mai multe magazine sunt închise, duminică la fel. Băncile, cu excepţia zilelor de vineri şi duminică, sunt deschise între orele 10.00-13.00 şi 18.00-22.00. Pe perioada postului mare - Ramadan - orarul se poate modifica. Agenţiile din aeroporturi şi hoteluri mari sunt deschise zilnic. În perioada Ramadan-ului (din 22 august 2009 cu durata de 1 lună) este aglomeraţie mare la obiectivele renumite, iar muzeele se închid mai devreme. Vă rugăm să acordaţi atenţie deosebită în această perioadă obiceiurilor religioase! Nu se cuvine a fuma, a mânca sau a bea pe stradă. 
Hoteluri, Nave de croazieră: clasificarea lor diferă de standardele europene. În porturi, navele sunt ancorate paralel, astfel îmbarcarea se face prin traversarea altor nave. Zgomotul motoarelor şi muzica programelor distractive pot fi deranjante seara. Caracteristicile descrise la hoteluri sunt valabile şi la navele de croazieră. Cabinele sunt de dimensiuni mai mici, pe pat suplimentar se poate caza doar un copil sub 12 ani.
Servicii All Inclusive: În general includ participarea gratuită la programele de recreere organizate de hotel (sport, concursuri, animaţie), respectiv utilizarea unor echipamente sportive (diferă în funcţie de hoteluri). Nu includ: echipamentele sportive motorizate, sporturile nautice, fitness, wellness, bauturile din export, consumul din minibar. La fiecare hotel cu servicii all inclusive sunt detaliate serviciile incluse, caracteristice hotelului.
Minibar: la majoritatea hotelurilor există şi frigider în cameră, la cerere şi contra cost pot fi umplute şi servesc ca minibar.
Ecluzare: cu ocazia croazierelor se traversează ecluza din Esna. Din cauza ecluzării circulaţia este mai aglomerată. Ca urmare al nivelului deosebit de scăzut al apei Nilului (în lunile ianuarie şi iunie), programele anunţate pot suferi unele modificări. Pe unele porţiuni transportul se face numai cu autocarul şi cazarea se organizează în hoteluri în loc de cabină.
Taxi: în Cairo este cel mai comod mijloc de transport. Taxiurile vopsite în alb - negru sunt în proprietatea municipalităţii şi deşi sunt dotate cu aparate de taxare, tariful se negociază înainte de drum. Este un lucru obişnuit, ca mai mulţi călători, mergând în aceeaşi direcţie, să folosească acelaşi taxi
Autobuz: în Cairo călătoria cu autobuzele locale se recomandă numai acelor turişti care rezistă pe mijloacele de transport în comun supraaglomerate.
Închiriere de autoturisme: firmele locale sau cele internaţionale (Avis, Bita sau Hertz) oferă astfel de servicii. Informaţii suplimentare la aeroport şi în hotelurile mari. Se solicită permis de conducere internaţional.

 

 Temp °C Ianuarie Februarie Martie AprilieMaiIunieIulieAugustSeptOctNoiembrieDecembrie 
Ziua 21 23 26 28303334353231 24 23
Noaptea 14 16 18 20242424252320  
apa mării  23 22 23 24262829292726 24 24

 

 


_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL