Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacanta 2024Last Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 155 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun. Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Occidental IMPZ Dubai 4*
de la 770
/pers/7 nopti/ MD.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 155
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel Hovima Jardin Caleta 3*

de la 650 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Bull Astoria 3*, Las Palmas

de la  680 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 665/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 485
/7 nopti/ ALL.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2023-2024
» THAILANDA


Tarif: de la 870 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 950 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 880 euro/pers/taxe incluse
Hotel Dunas de Sal 4*, cazare 7 nopti/MD.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 885 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1195 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

» Abu Dhabi


Tarif: de la 530 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


Vacante in strainatate

 / 

Vacante cu avionul

 / 

Portugalia Continentala

 

 

Vacante in Portugalia

 


Oferte early booking 2024 Portugalia:


Algarve click aici

zona Lisabona si Estoril click aici

 

Portugalia - LisabonaDetalii »

Portugalia - Algarve

Plecari din: Bucuresti, Budapesta, Cluj-Napoca si Timisoara(la cerere)Detalii »

Portugalia- Costa de Estoril

Plecari din: Bucuresti, Budapesta, Cluj-Napoca si Timisoara(la cerere)Detalii »

Portugalia- Costa de Caparica

Plecari din: Bucuresti, Budapesta, Cluj-Napoca si Timisoara(la cerere)Detalii »

Portugalia- Costa de Prata

Plecari din: Bucuresti, Budapesta, Cluj-Napoca si Timisoara(la cerere)

Detalii »

Portugalia- Costa Verde

Plecari din: Bucuresti, Budapesta, Cluj-Napoca si Timisoara(la cerere)

Detalii »

 

Info destinatie

 

Lisabona este una dintre capitalele Europei care dispun de climă plăcută. Primăvara şi vara este cald şi uscat, iarna este blândă dar predomină vântul. Lisabona oferă programe variate vizitatorilor - plajele, monumentele istorice, munţii şi atracţiile aflate în apropierea capitalei sunt doar câteva obiective, pentru care merită vizitat oraşul.
Deşi poate părea obositor, pentru explorarea Lisabonei se recomandă totuşi, mersul pe jos, deoarece obiectivele de vizitat se află situate relativ aproape una de cealaltă..

Obiectivele de vizitat din Lisabona

-Turnul Belem : Cel mai cunoscut obiectiv turistic al Lisabonei, Turnul Belem, parte a patrimoniului UNESCO, se află în cartierul Belem situat la vest de centrul oraşului. În era marilor descoperiri geografice de aici porneau la drum navigatorii portughezi. Turnul Belem este o fortăreaţă gotică pe malul râului.

-Mănăstirea Sf. Ieronim: Mănăstirea Sf. Ieronim împreună cu biserica din interior a fost ridicată în prima parte a secolului XVI, în cinstea lui Vasco de Gama, cu ocazia descoperirii Indiei. În faţa mănăstirii Sf. Ieronim, pe malul râului se află monumentul descoperirilor.

-Cartierul Alfama: Alfama este cartierul medieval al Lisabonei, care s-a păstrat relativ intact după cutremurul din anul 1755. Printre numeroasele obiective, aici se găseşte cetatea Sf. Gheorghe, de unde se deschide o panoramă minunată asupra Lisabonei. În cartierul Alfama găsim uliţe pavate cu pietre, case văruite în alb.

-Cartierul Baixa:Cu stilul elegant, puternic diferit şi cartierul Baixa este un obiectiv minunat de vizitat. Cartierul a fost construit după cutremur, în stil neoclasic, fiind caracterizat de bulevarde orientate spre râu, de pieţe impozante şi străzi perpendiculare. În această parte a oraşului sunt multe restaurante, cafenele, aici îşi petrec serile atât localnicii cât şi turiştii. Tot în cartierul Baixa se află şi Centrul Lisabonei, Praca da Comercio.

-Bairro Alto: Bairro Alto este partea de oraş aflată deasupra cartierului Baixa, unde ne putem întâlni cu fado-ul, muzica populară specifică portugheză. Cu secole în urmă Bairro Alto oferea adăpost muncitorilor şi meşteşugarilor simpli, apoi în secolul XIX-lea redacţiile unor cotidiene importante s-au mutat aici. Înzilele noastre numeroase baruri şi restaurante îşi aşteaptă clienţii în Bairro Alto. O mare parte din această parte a oraşului este închisă circulaţiei publice. 

La cativa kilometri distanta de orasul Lisabona se afla zona de costa , cu statiuni animate si aglomerate sau linistie si plaje superbe precum Costa Da Caparica, Ericeira, Estoril si Cascais.

 

Fost sat de pescari, Costa de Caparica este acum o statiune de litoral destinata in primul rand locuitorilor capitalei portugheze, Lisabona. Situat pe malul sudic al raului Tejo, Costa da Caparica are statut de oras incepand cu anul 2004. Costa da Caparica este o statiune faimoasa pentru cei 30 km de plaja, principalul avantaj fiind apropierea de capitala. Atmosfera animata este intretinuta de numeroase baruri si restaurante. Spre sud, zona este arie naturala protejata - Lagoa de Albufeira - o laguna ce ofera conditii excelente pentru navigatie si windsurfing.

Daca la inceput a fost o mica statiune, astazi, Estoril se numara printre destinatiile preferate de regii europeni exilati, printre care si regele Carol al Romaniei, fiind denumita „Riviera Portugheza".
Are un vestit Casino, gradini frumoase, terenuri de golf si o atractiva plaja de nisip (Tamariz). In timpul verii se tin concerte si recitaluri la Catedrala din Estoril si alte locatii impresionante.

Cascais este statiune de litoral moderna, situata la cativa kilometri distanta de Lisabona si care ofera turistilor toate conditiile pentru un sejur de neuitat:
hoteluri excelente, plaje largi cu nisip deosebit de fin, restaurante si terase la tot pasul, dar si discoteci, baruri si cluburi de noapte. Fosta statiune regala, Cascais este vestita pentru stralucirea data de curtea imperiala. Fiind dezvoltata in jurul vechiului port, se pot admira multe biserici si capele vechi. Se remarca Palatul Muzeu Castro Guimarães cu o impresionanta colectie de carti, Muzeul Marii, iar langa statiune se afla Boca do Inferno, o intrare stancoasa ingusta cu arcade si caverne.

Ericeira este un oraş pescaresc şi o staţiune balneară de pe coasta de vest a Portugaliei, situat în municipalitatea Mafra, la aproximativ 35 km nord-vest de centrul capitalei Lisabona. Numele său provine de la Ouriceira, care derivă din Ouriço, numele portughez pentru un ariciul de mare, asa cum se poate observa si pe stema. Orasul  devine o staţiune de vacanţă plină de viaţă în timpul lunilor de vară, cu numeroase cafenele, restaurante şi baruri, care parca rasar din plaja lungă cu nisip fin. Localitatea este renumita pentru homarii sai, care sunt ţinuti în pepiniere în stanci. Situat deasupra oceanului, oraşul vechi, neatins, este un labirint de case albe şi străzi înguste, pavate cu pietre.

 

Obiective turistice Costa da Caparica ( 18 km de Lisabona):

- castele: Guimaraes, Montemor - o - Velho, Soure, Leiria, Ourem, Santa Maria da Feira, Marialva, Pinhel, Almourol, Castelul Maurilor, Sao Jorge, Portalegre, Marvao, Sagres, Braganca, Silves, zidurile cetatii Serpa;

- monumente: turnul din Belem, Monumentul Descoperirilor, Cristo Rei, Peninsula Razboiului;

- gradini si parcuri: Gradina Botanica a Universitatii din Coimbra, Gradina da Estrela, Gradina Santa Barbara, Gradina Palatului Episcopal;

- palate si case istorice: Palatul Ducilor de Braganca, Palatul National Ajuda, Palatul National Belem, Palatul Monserrate, Palatul National Pena, Palatul National Queluz, Palatul National Sintra, Palatul National Mafra, Palatul Mateus, Casa do Infante, Palatul Episcopal, Palatul Bursei, Palatul Arhiepiscopului, Palatul Seteais, Quinta da Regaleira;

- muzee si galerii: Muzeul Calouste Gulbenkian, Colectia Berardo, Fundatia Serralves, Biblioteca Joanina, Muzeul Electricitatii, Muzeul National al Trasurilor, Muzeul Biscainhos, Muzeul Medina, Muzeul Pius al XII-lea, Muzeul National Soares doa Reis, Muzeul Militar, Muzeul de Arheologie Serpa, Muzeul Ceasului;

- biserici si manastiri: Manastirea Jeronimos, Catedrala din Braga, Catedrala din Porto, Biserica Sf. Francisc, Turnul si Biserica Clericilor, catedrala din Viseu, locul de pelerinaj Bom Jesus do Monte, Manastirea Batalha, Manastirea Ordinului lui Hristos, Manastirea Alcobaca, Bazilica Estrela, Biserica Santo Ildefonso, Bazilica Congregados, Biserica Sf. Pavel, Sanctuarul Sameiro, Biserica Milei, Biserica Sao Vicente, Biserica Bom Jesus da Cruz, Biserica Sf. Maria, Manastirea Sao Vicente de Fora, Panteonul National, Biserica Nossa Senhora dos Remedios, Manastirea Carmo;

- atractii naturale: Ponta da Piedade, Parcul natural Ria Formosa, Parcul natural de Coasta Alentejo si Vicente.

 

Obiective turistice Ericeira ( 50 km de Lisabona):

-Biserica Misericordia va va impresiona cu interesantele sale picturi şi cu sculpturile aurite, in lemn, in stil baroc din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea, în timp ce Muzeul din Ericeira oferă o introspectivă în istoria orasului, cu o colectie mare de modele de bărci şi o varietate de echipamente de pescuit

-Situat deasupra oceanului, oraşul vechi, neatins, este un labirint de case albe şi străzi înguste, pavate cu pietre.

În apropiere, la periferia de nord a oraşului, micmicuta capela São Sebastião, in stil de moschee, se ridica singura în faţa vastei linii de coastă, cu nisip, a Oceanului Atlantic, care se întinde până la promontoriului mare din Peniche.

-La 9 km spre interior, si rivalizand cu Escorialul Spaniei în grandoare, intalnim impunatorul palat naţional şi manastirea Mafra, a caror constructie a durat 18 ani, cu ajutorul a 50,000 de muncitori.

-Cateva dintre obiectivele turistice cele mai apropiate de Ericeira sunt: Palatul National Mafra, Palatul National Sintra, palatul Seteias, Quinta da Regaleira, Palatul Monserrate, Castelul Maurilor, Palatul National Pena, Palatul national Queluz.

 

Obiective turistice Estoril si Cascais ( 30 km de Lisabona):

-staiunile fac  parte din Triunghiul de Aur, zonă renumită printre surferi şi jucătorii de golf. Apele termale din staţiune sunt foarte apreciate. Plajele din staţiune se întind de la estuarul Tagus, sunt acoperite cu nisip fin, iar apele, către mal, sunt liniştite.
-Denumită şi „Riviera Portugheză", Estoril atrage numeroşi turişti nu numai cu frumoasa plajă de nisip, Tamariz, dar şi cu un renumit Casino, grădini, terenuri de golf, şi concerte şi recitaluri din Catedrala din Estoril.
- Între Estoril şi Cascais, pe un deal, se află oraşul Monte Estoril, care găzduieşte Muzeul Verdades-Faria, construit în 1917 de Jorge O'Neil. În prezent muzeul adăposteşte o importante colecţie de instrumente muzicale ce se referă la muzica populară.
Există un club sportiv local, numit GD Estoril-Praia.

 

Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde, de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania, aproximativ 200 km de tarm. Zona este atractiva pentru persoane care nu iubesc turismul de masa si prefera statiunile cochete cu turisti mai selectivi.  Aceasta regiune a Portugaliei cuprinde urmatoarele municipalitati: Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhão, Portimão, São Brás de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo si Vila Real de Santo António.
Algarve se poate lauda cu o cultura diversa. Daca iubiti natura, va puteti delecta in rezervatia Laguna Ria Formosa sau puteti cutreiera cele peste 30 de trasee din muntii Serra de Monchique. Terenurile de golf din zona, sunt o atractie irezistibila tot timpul anunului, iar datorita climei blande din timpul iernii, sezonul este ideal pentru jucatorii de golf.
Statiunile din Algarve sunt marginite de plaje curate, cu nisip fin. Exista si exceptii, adica locuri in care plajele sunt inguste, iar nispiul este mai mare si mai aspru, insa pentru a gasi plaja care sa-ti satisfaca pretentiile, trebuie sa vizitezi mai multe.

Ca obiective turistice, ai o multime de optiuni la dispozitie, de la muzee si biserici somptuoase, pana la centre cuturale si vechi piete. Lagos este un oras medieval ce dateaza din secolul al VI-lea si ai o multime de locuri de vazut aici. Daca mergi in vacanta in Algarve cu copiii, ii poti duce la waterparkul din Lagos. De asemenea, aici sunt multe magazine de suveniruri, dar si terase si restaurante unde se mananca bine.

Cele mai cunsoscute statiuni sunt Albufeira si Lagos.
Albufeira, care in anii 60 era doar un mic sat pescaresc, a devenit azi cel mai popular oras turistic din regiunea Algarve. In apropiere se gasesc golfuri minunate, plaje potrivite pentru windsurfing, plaje pentru nudisti. Privit dinspre mare, orasul are forma unui amfiteatru.

Monumentele orasului  cele mai importante sunt: Torre do Relógio (turnul cu ceas), este un simbol al orasului. Din varfului se desfasoara o excelenta panorama a orasului. Torre Sineira (turnul clopotnitei), a fost construit in 1869 si face parte din Parohia Bisericii Edifice. Igreja Matriz (Biserica Parohiala); Capela da Misericordia, transformata dintr-o veche moschee araba in capela in 1499, cu influente arhitecturale gotice. Igreja de Sant'Ana (Biserica Sf. Ana), Igreja de Sao Sebastiao (Biserica Sf. Sebastian), Ermida de N. Senhora da Orada, Porta de Santana (Poarta Sf. Anna), una dintre intrarile in castel, de unde se poate ajunge si la capela cu acelasi nume; Statuia Sf. Vincent; vechiul Zid al Castelului, Vechea unitate militara, Muzeul Municipal de Arheologie.

Lagos este unul dintre cele mai vizitate orase din regiunea Algarve si din Portugalia, datorita unei mari varietati de plaje, baruri, cluburi, restaurante si hoteluri. Este deasemenea cunoscut pentru viata sa de noapte si pentru petrecerile care au loc aici, in mod special pe timpul verii. Principala plaja a orasului - o minunata plaja cu nisip - este Meia Praia, situata la 4 km distanta. Alte plaje sunt Praia do Estudantes si Ponta da Piedade, care ofera o priveliste spectaculoasa asupra golfului Lagos.

Plaje: Cele mai populare plaje din Algarve, considerate cele mai bune din Portugalia, sunt catre vest, Praia da Baleeira, Praia da Coelha, Praia de Sao Rafael, Praia do Castelo, Praia da Gala si catre est, Praia da Oura, Praia da Santa Eulalia, Praia da Balaia, Praia da Maria Luisa, Praia da Falesia (Blue Flag).

 

Clima Portugaliei este de tip continental, influenţată în mare măsură de Curentul Golfului, Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană. Iernile sunt aici blânde, cu multe precipitaţii, iar verile sunt toride şi secetoase. Influenţa Curentului Golfului se simte cel mai puternic în provincia Minho din nord-vestul ţării, unde aerul e umed şi plouă mai des. În nordul ţării se schiază în munţii Serra de Estrela şi Braganca. Regiunile centrale au o climă de tranziţie, cu veri toride şi uscate, seceta durând uneori şi o lună întreagă, şi cu ierni blânde. Clima din sud este de tip subtropical, mediteraneean, de obicei caldă şi uscată, cu ierni blânde. Vara, temperaturile sunt în jur de 24˚C şi precipitaţiile sunt foarte rare. În regiunea Algarve soarele străluceşte aproape în continuu. Pe Insulele Azore şi Madeira domneşte în permanenţă o climă blândă şi plăcută. Temperaturile variază iarna între 9 şi 12˚C.

 

 


_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL