Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacanta
Last Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 155 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun. Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Occidental IMPZ Dubai 4*
de la 515
/pers/7 nopti/ MD.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 155
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel Hovima Jardin Caleta 3*

de la 550 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Bull Astoria 3*, Las Palmas

de la  580 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 565/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 395
/7 nopti/ ALL.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2020
» THAILANDA


Tarif: de la 870 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 950 euro/pers/taxe incluse

Hotel 3*, cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 680 euro/pers/taxe incluse
Hotel Dunas de Sal 4*, cazare 7 nopti/MD.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 785 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1195 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


Statiunea - Balvanyos RomaniaDescriere statiune - Balvanyos este amplasata la o altitudine de 900 de metri, in muntiiBodoc (Carpatii de Curbura), aproape de orasul Sfantu Gheorghe din judetul Covasna.

Statiunea este renumita pentru izvoarele sale minerale simofetele care trateaza afectiunile reumatismale si hipertensiunile arteriale, darsi  pentru peisajul  care ofera si posibilitatile de recreere,find  o zona destinata cu precadere pasionatilor dedrumetii si de plimbari pe cararile din padure. LaculSfanta Ana  este un obiectivpe care il puteti vizita de aici; la lac puteti ajunge din Balvanyos cu masinasau cu bicicleta, fiind o distanta de aproximativ 14  km intre cele doua locatii.


Oferte Speciale si Last minute BalvanyosHotel Grand Balvanyos 4*, Balvanyos

Tipul de masa: mic dejun

Detalii »
Alte informatii statiune Balvanyos


Balvanyos sau Băile Balvanyos este o stațiune balneoclimaterică permanentă deinteres local, situată în județul Covasna pe teritoriul administrativ alcomunei Turia, la nord-vest de orașul Târgu Secuiesc din același județ. Estecaracterizată de prezența a numeroase izvoare de apă minerală, de emanații mofeticede bioxid de carbon – cu caracter postvulcanic, precum și de frumusețeapeisajului

Stațiunea este străbătută de drumul județean DJ113, careleagă Târgu Secuiesc – situat la intersecția DN11 cu DN11B și DN2D, de Bixad –situat pe DN12. Acesta trece prin pasul Turia situat între Munții Bodoc – lasud și Masivul Puturosu-Ciomatu – la nord. Din acest drum se desprinde sprenord derivația care duce la Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș.

Apele minerale

Au cel mai important rol dintre factorii balneari, locali.Sunt ape carbonatate cunoscute drept „borvize”, utilizate fie în bazine– în cură externă, fie în cură internă. În total, în microdepresiunea Balvanyossunt 57 de izvoare. Toate conțin și fier, iar unele și microelemente ca bromul,iodul și fluorul. În unele izvoare sunt prezente urme de metan și propan, iaraltele conțin acid sulfuric.

Mofetele

Sunt în număr de 3, grota Puturoasă și mofeteleamenajate din centrul stațiunii și cea de la Băile Csiszár.Gazul mofetei din Pasul Turia provenit din andezite cu hornblendă și biotiteste sub raportul radioactivității, pe primul loc – în România.


Obiective turistice:

Mofeta Peștera Puturoasă

Se află pe versantul dinspre Pasul Turia al MunteluiPuturosu, la o altitudine de 1052 m .Denumirea este legată de mirosul puținagreabil al emanațiilor de hidrogen sulfurat. Este numită și PeșteraSulfatară, fiind o scurtă galerie descendentă de 14 m a unei vechiexploatări de sulf. Aici se poate remarca nivelul la care curgerea sestabilizează, prin nivelul depunerilor de sulf de pe pereți. Partea de laintrare – în lungime de 7 m a fost amenajată și consolidata, fiind dotată cubănci. Deoarece în partea inferioară nivelul gazului aproape atinge plafonulgrotei, accesul a fost limitat printr-un grilaj.

Grota cu Alaun

Numită și Grota Timsós, deși prezintă scurgeri degaze este un obiectiv exclusiv turistic. Se remarcă prin depuneri la nivelulpereților de sulfat dublu hidratat de potasiu și aluminiu, sub forma unorcristale alb-gălbui.

 Peștera Ucigașă

Denumirea este legată de caracterul letal al gazelor dingrotă. La fel ca Peștera Puturoasă este o galerie scurtă – de 11 m aunei exploatări anterioare de sulf, diferența fiind dată de faptul cădepunerile specifice de sulf sau alaun nu sunt direct vizibile pe pereți,astfel neexistând semne clare care să indice nivelul potențial periculos alstabilizării nivelului de gaz.

Cimitirul Păsărilor

Este o depresiune formată prin prăbușirea unei galerii demină aflată pe versantul estic al Muntelui Puturosu, unde se acumuleazăgazele vulcanice, care au greutatea specifică mai mare decât ce a aerului.Culoarea diferită a frunzelor uscate sau lipsa vegetației verzi pe funduldepresiunii, sunt singurele indicatoare care scot în evidență prezența gazuluinociv.

Tinovul (Ră)bufnitor

Este o mlaștină eutrofă similară Tinovului Mohoș de lîngălacul Sfânta Ana, în suprafață însă de numai aproximativ 1 hectar. Turbăria –care și-a primit numele după răbufnirile scurgerilor de gaze (care barboteazăîn apa mlaștinii) este înconjurată de făgete și este situată la o altitudine de925 m la nord de vârful Puturosu, pătura de turbă având o grosime maximă de 4,1m.

Capela Sfintei Marii

Este un altar catolic deschis situat într-o grotă de piatrăaflată în apropierea Pasului Turia, pe versantul din spatele hotelului BestWestern și, închinat Sfintei Fecioare.


_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL