Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacantaLast Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 205 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun, Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Citymax Bur Dubai 3*
de la 360
/pers/7 nopti/ MD.
 Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 130
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel El Medano 3*

de la 625 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Beverly Park 3*+, Playa del Ingles

de la  530 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 945 €/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 440
/7 nopti/ AL.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Ibiza - Budapesta
Hotel Azuline Coral Beach 3*, Es Canar
de la 575
/7 nopti/ HB.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2019
» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 975 euro/pers/taxe incluse

Hotel 5*+ cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 790 euro/pers/taxe incluse
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/AL.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 805 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» THAILANDA


Tarif: de la 745 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1255 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

City Break Europa

 / 

Polonia-Cracovia


Cracovia (în poloneză Kraków) este unul dintre cele mai vechi și mai mari municipii din Polonia...În mod tradițional Cracovia a fost considerată ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural și științific. Reprezintă totodată fosta reședință a regilor polonezi și este considerată de mulți ca fiind inima Poloniei, având o istorie de peste 1000 de ani. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost înscris în anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Ramas in mod remarcabil intact in timpul celor doua razboaie mondiale, si avand o multime de obiective turistice incantatoare, nu e de mirare ca acest oras este cel mai vizitat oras din Polonia. Fiind capitala poloneza pana in 1596, atrage sute de vizitatori anual prin strazile pavate cu piatra cubica, biserici si moschei, precum si arhitectura gotica a obiectivelor sale turistice. Cracovia prezinta si nenumarate cluburi de jazz, care cresc apetitul iubitorilor de muzica live atat din tara, cat si din strainatate.

Galerie fotoHotel Alexander II 3*

City Break Cracovia

Transport ( la cerere) : individual, autocar

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 25 euro

DETALII
 
Hotel Galicya 3*

City Break Cracovia

Transport ( la cerere) : individual, autocar

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 19 euro

DETALII
 
Hotel Logos 3*

City Break Cracovia

Transport (la cerere): individual, autocar

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 31 euro

DETALII
 
 

Cele mai importante obiective turistice din Cracovia

 

Bazilica Sf. Francis - Este poate cea mai frumoasa biserica din Cracovia, datorita minunatelor picturi murale in stil Art Nouveau din interior, picturi realizate de Stanisław Wyspiański, care a echilibrat frumos organicul si geometricul cu tipare florale unice, facand din acest loc cel mai colorat spatiu de venerare din oras. Wyspiański a realizat de asemenea si vitraliile in jurul anului 1895, inclusiv opera centrala, controversata si reprezentativa, „Parintele Dumnezeu in actul creatiei". Inca din secolul XIII, Bazilica Sf. Francis a fost prima cladire din caramida din oras, si merita o privire, chiar si de la cei care nu vor sa mearga la o alta biserica

Bazilica Sf. Maria - Invaziile tatare din secolul XIII au lasat biserica originala intr-un morman de ruine, iar constructia a inceput la Bazilica Sf. Maria pe fundatiile deja existente. Nu conteaza de cate ori vezi altarul, vitraliile din naos si tavanul albastru instelat, care iti taie respiratia. Magnificul altar este rezultatul muncii timp de 12 ani a artistului german Veit Stoss (cunoscut si ca Wit Stwosz) si reprezinta Adormirea Maicii Domnului printre apostoli. In jurul altarului se gasesc picturi policrome de Matejko, Mehoffer si Wyspiański.
Circula multe legende locale in jurul bazilicii

Monumentul Grunwald - Batalia de la Grunwald, dusa intre armatele unite ale Poloniei si Lituaniei impotriva cavalerilor teutoni pe 15 iulie 1410 este considerata a fi una dintre cele mai mari batalii care au avut loc in Europa medievala. Un moment definitoriu in istoria poloneza, batalia a fost imortalizata in Cracovia prin dezvelirea acestui monument masiv in fata unei multimi de aproximativ 160.000 de oameni la cea de-a 500-a aniversare a evenimentului in 1910.  Opera originala, creata de Antoni Wawulski (1877 - 1919), a fost, deloc surprinzator, distrusa de nazistii ocupanti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar copia ce sta acum in locul ei dateaza din 1976, fiind reprodusa fidel folosindu-se schite si modele ale originalului. Pe calul sau se gaseste regele lituanian al Poloniei Wladyslaw Jagiello, cu sabia sa indreptata in jos in mana dreapta. In fata este varul sau, printul lituanian Vytautas (Vitold), care este flancat pe ambele parti de soldati victoriosi din armatele unite. Omul mort din fata este Urlich von Jungingen, Maestrul ordinului teutonic, care si-a pierdut viata in timpul bataliei

Muzeul de Istorie a Fotografiei Cracovia - Aparent singurul muzeu din Polonia dedicat exclusiv fotografiei, acest muzeu renovat recent este o adevarata comoara pentru fanii acestei forme de arta si prezinta cateva exponate foarte interesante. Se intinde in cateva camere de marimea unor debarale care de asemenea gazduiesc o serie de expozitii fotografice temporare, cu cateva fotografii stereoscopice timpurii minunate, comemorand atacul asupra Parisului din 1871, o camera intunecata si veche, mormane de aparate vechi si o colectie frumoasa de imagini istorice ale Cracoviei.

Muzeul de istorie Cracovia - Instituit in 1899, superbul muzeu de istorie din Cracovia contine comertul, cultura, politica si viata de zi cu zi a orasului din 1257 pana la sfarsitul celei de-a doua republici in 1939. Din nefericire, este vremea cladirii Pod Krzysztoforami (sub Sf. Christopher) din secolul XVII sa gazduiasca muzeul pentru a fi remodelat. Astfel, expozitia permanenta este acum inchisa, cu exceptia „Istoriei casutelor de Craciun din Cracovia", de Szopki Krakowska, care evidentiaza acest oras unic, exclusivistul traditiei artei folk.

Auschwitz sau Auschwitz-Birkenau este numele unui complex de lagăre de concentrare și exterminare al Germaniei naziste. Auschwitz este numele german al orașului din apropiere Oświęcim, situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia, în sudul Poloniei. Începând din 1940, Germania nazistă a construit mai multe lagăre de concentrare și un lagăr de exterminare în zonă, aflată sub ocupație germană la acea dată. Lagărele de la Auschwitz au fost un element major în perpetrarea Holocaustului; se estimează că cel puțin 1.1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei. Cele trei lagăre principale au fost:Auschwitz I, lagărul inițial de concentrare care a fost folosit ca centru administrativ pentru tot complexul, a fost locul execuțiilor a aproximativ 70,000 oameni, majoritatea prizonieri de război polonezi și sovietici.Auschwitz II (Birkenau), lagăr de exterminare, unde cel puțin 1.1 milioane de evrei, 75,000 polonezi și circa 19,000 rromi (țigani) au fost uciși.Auschwitz III (Monowitz), care a fost folosit ca lagăr de muncă pentru uzina Buna-Werke aparținând concernului IG Farben. Numărul exact de victime nu este cunoscut, dar majoritatea estimărilor contemporane sunt în jur de 1.1-1.6 milioane.

_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL