Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacantaLast Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 205 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun, Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Citymax Bur Dubai 3*
de la 360
/pers/7 nopti/ MD.
 Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 130
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel El Medano 3*

de la 625 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Beverly Park 3*+, Playa del Ingles

de la  530 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 945 €/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 440
/7 nopti/ AL.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Ibiza - Budapesta
Hotel Azuline Coral Beach 3*, Es Canar
de la 575
/7 nopti/ HB.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2019
» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 975 euro/pers/taxe incluse

Hotel 5*+ cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 790 euro/pers/taxe incluse
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/AL.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 805 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» THAILANDA


Tarif: de la 745 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1255 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

City Break Europa

 / 

Franta-Nisa


Nisa este un oraș în sud-estul Frantei  pe coasta Marii Mediterane, la poalele AlpilorMaritimi. Orașul are 360 mii de locuitori și este al 5-lea ca mărime oraș din Franța. Nisa este unimportant centru turistic și stațiune balneară, fiind supranumită „capitala Coastei de Azur”. Printreprincipalele obiective turistice se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte(situat în Palatul Koțebu), palatul-muzeu Massena (sec. XVIII-XIX), orașul vechi cu palatul-muzeuLascaris (sec.XVII) și catedrala Saint Reparate (sec. XVII), grădina și ruinele castelului (sec.XI-XVII), ruinele orașului roman Cimenelum (inclusiv amfiteatrul roman din sec. I-II),mănăstirea franciscană din Cimiez (sec. XIII-XVII) cu un superb rozariu,grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa, teatrul de operă(sec. XIX), catedrala ortodoxă rusă (sec.XIX) ș.a

Galerie fotoHotel De la Fontaine 3*- Nisa

City Break Nisa

Transport avion inclus din Cluj, Bucuresti, Tmisoara, Tg. Mures

Masa: mic-dejun

Tarif  de la: 235 euro/3 nopti
DETALII
 


Cele mai importante obiective turistice din Nisa

Catedrala Ortodoxă Rusă St.Nicholas - este aproape în unanimitate considerată una din atracţiile de topdin Nisa. Pe lângă valoarea sa turistică, este şi un edificiu a căruiunicitate se referă la faptul că este cel mai mare locaş de cult ortodox rusdin afara graniţelor administrative şi politice ale Rusiei. Mai mult, estedeclarată monument naţional şi reprezintă un reper al peisajuluiarhitectural al Nisei.Catedrala a fost construită la începutul secolului al XX-lea(şi consacrată în 1912) din ordinul şi cu susţinerea Ţarului Nicolae II, pentrua deservi comunitatea rusească din Nisa care, pe atunci, era într-o continuădezvoltare. Exteriorul bogat decorat al acestei clădiri cu domuri în formă deceapă este o marcă evidentă a stilului arhitectural rusesc, catedrala putând fievidenţiată foarte uşor, datorită structurii sale atipice, de fundalularhitectonic al Nisei.Interiorul său adăposteşte o colecţie amplă de icoane,sculptură decorativă în lemn şi articole de mare valoare istorică, în parteaduse din Rusia în Nisa în timpul perioadei tulburi a Războiului Civil dinRusia.

Bazilica Notre Dame - se afirmă ca fiind una dintre cele mai noi şi maiimpresionante repere arhitecturale ale Nisei. A fost construită abia în 1868după planurile lui Lenormand, deşi stilul gotic căruia îi dă expresiepoate determina vizitatorii să creadă că datează de mult mai devreme decâtsecolul al XIX-lea.Este situată în chiar centrul Nisei, şi domină împrejurimileprin cele două turnuri ale sale înalte de 65 de metri care încadrează un rozariusurprinzător de mare situat deasupra intrării. Bazilica este, în acelaşi timp,cel mai mare locaş de cult din Nisa. Excelentele condiţii acustice alebisericii fac ca aici să poată fi organizate numeroase evenimente muzicale(muzică de cor, de orchestră, concerte de orgă) de-a lungul întregului an.Bazilica Notre Dame de Nice găzduieşte şi aşa-numitul Heures Musicales deNotre Dame.

Palatul Lascaris de Acropole- Palatul Lascaris din Nisa este, precumBazilica Notre Dame, si Promenada des Anglais, una dintre atracţiile turisticede top din capitala Rivierei Franceze. Situat în Vieux Nice, Palais Lascariseste un monument istoric (declarat ca atare în 1946) şi, simultan, unmuzeu.Muzeul expune o colecţie de instrumente muzicale, refăcând istoriafabricării şi utilizării lor. Însă, palatul este în genere apreciat pentrucalităţile sale arhitecturale şi decorative. Construit în prima jumătate asecolului al XVII-lea, istoria Palatului Lascaris merge, până la începutulsecolului al XIX-lea, mână în mână cu istoria familiei Vintimille-Lascaris,proprietarii iniţiali ai palatului.Ulterior unui interval de abandonadministrativ, palatul a fost cumpărat de oraşul Nisa, redându-i-se splendoareatrecută. Bogatele decoraţiuni interioare, incluzând pereţii cu fresce,tapiţeriile şi mobila, tavanele şi scările monumentale amenajate pe margine cusculpturi, şi care duc la camerele situate la etajul al doilea al clădirii,toate acestea reprezintă doar o parte din ceea ce vizitatorii pot admiraînăuntrul Palatului Lascaris.Primul etaj este de regulă folosit pentruexpoziţii temporare, în vreme ce la parter este situată o farmacie din secolulal XVII-lea şi care păstrează în mare măsură atmosfera acelui secol.

Promenada Englezilor (Promenade des Anglais)- Proiectul construirii uneipromenade de-a lungul malului mării datează de la începutul secolului alXIX-lea. A fost demarat de aristocraţia engleză care începuse cu puţin înaintesă prindă gustul petrecerii vacanţelor la Nisa, şi apoi a fost rapid îmbrăţişatde autorităţile locale care au transformat sugestia iniţială într-una dintrecele mai exemplare promenade ale Rivierei Franceze. Pentru a onora propunereaenglezilor de a construi o astfel de arteră, oraşul Nisa a găsit de cuviinţă sănumească strada Camin des Angles (un nume pe care l-a păstrat până în1860, după care a fost schimbat în apelativul din prezent).Astfel, în zilelenoastre, Promenade des Anglais se întinde de la aeroport (la vest) până laQuaides Etats (la est, aproape de Port de Nice), numărând 7 kilometri în lungime.Această stradă cu două sensuri de circulaţie (fiecare sens având cel puţin 3benzi, şi uneori chiar 6 benzi pe anumite sectoare) este presărată cu atracţii,fiind în ea însăşi unul dintre obiectivele turistice de top din Nisa.

Muzeul Matisse- muzeul este, totuşi, o escală obligatorie pentrucunoscătorii care vor să refacă traseul vieţii şi operei lui Henri Matisse.Faimosulartist s-a mutat la Nisa în 1917, şi tot aici a murit 37 de ani mai târziu (în1954). O parte creaţiei sale artistice a fost donată oraşului Nisa de Matisseînsuşi şi de către moştenitorii săi. În prezent, patrimoniul, care constă înprincipiu din lucrările elaborate în timpul şederii lui Matisse la Nisa, poatefi admirat la Muzeul Matisse. Pe lângă colecţia permanentă, vizitatorii potaprecia şi expoziţiile temporare tematice.Muzeul, fondat în 1963 înaşa-numita Vila Genoise şi redeschis în 1993, este situat în Cimiez, o liniştită zonă deluroasă din nordul oraşului Nisa,în vecinătateaMuzeului de Arheologie Nice-Cimiez (cu care a împărţit aceeaşiclădire până în 1989).

Carnavalulde la Nisa (sau Carnavalul Mardi Gras) este unul dintre evenimentele care adunălaolaltă un mare flux de turişti în fiecare an în Februarie. Însă, Primăvara Poeţilor, Primăvara Muzeelor, Festivalul de Muzică Sacră, precum şi Festivalulde Jazz de la Nisa sau Festivalul Manca exprimă aprecierea localului pentrufenomenul cultural şi artistic, în vreme ce Semimaratonul Internaţional Nisa,Nisa pe Role, Turneul International de lupte "Challenge Henri Deglane"sau Competiţia Internaţională de Vâslit se numără printre principaleleevenimente sportive care au loc în oraş.

 _________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL