Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacantaLast Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 205 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun, Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Citymax Bur Dubai 3*
de la 360
/pers/7 nopti/ MD.
 Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 130
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel El Medano 3*

de la 625 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Beverly Park 3*+, Playa del Ingles

de la  530 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 945 €/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 440
/7 nopti/ AL.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Ibiza - Budapesta
Hotel Azuline Coral Beach 3*, Es Canar
de la 575
/7 nopti/ HB.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2019
» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 975 euro/pers/taxe incluse

Hotel 5*+ cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 790 euro/pers/taxe incluse
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/AL.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 805 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» THAILANDA


Tarif: de la 745 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1255 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

City Break Europa

 / 

Italia-Napoli


Napoli este celmai  mare oraș din Italia de sud și al treilea oraș din Italia. Este una dintre capitalele regionale și are o populație de aproape un milion de locuitori, iar împreună cu zona metropolitană strânge între 3 și 4,4 milioane de locuitori.Este reședința regiuni Campania și a provinciei Napoli,cetrul economic și cultural important din sudul Italiei. Se află la mijlocul distanței dintre Vezuviu și zona vulcanică CampiFlegrei. Centrul vechi istoric din Napoli a fost înscris în anul 1995 pe listapatrimoniului cultural mondial UNESCO. Centrul istoric are o dispuneredreptunghiulară și a păstrat rețeaua de străzi stabilită de coloniști din Cumae, fondatorii orașului antic Neapolis. Teritoriulînscris pe lista patrimoniului mondial cuprinde deasemenea zona dealuluiCapodimonte, situată la nord de centrul istoric, respectiv zona costierăChiaia-Posillipo situată la nord-vest, până la mica insulă Nisida. Centrulistoric cuprinde mai mult de 150 de biserici, aproximativ 300 de clădiri cucaracter religios, palate, 30 de muzee, situri arheologice, monumente,obeliscuri și fântâni arteziene.

Galerie fotoHotel Belle Arti Resort 3*- Napoli

City Break Napoli

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 46 euro

DETALII
 
Hotel Neapolis 3*

City Break Napoli

Transport avion inclus din Bucuresti

Masa: mic-dejun

Tarif  de la: 185 euro/3 nopti
DETALII
 


Cele mai importante obiective turistice din Napoli

Castel Nuovo (sau MaschioAngioino, în română Castelul Nou) este cea mai cunoscută construcție a orașului. Construirea fortăreței a fost comandată de către regele Carol I. Anjou care și-a transferat curtea din Palermo inNapoli. A fostconstruită între 1279-1282 cu ajutorul unor arhitecți francezi. A rămas reședință regală până în anul 1734 când regele Carol al III-lea s-a mutat în nou palatregal construit în apropierea fortăreței.

Castell dell’Ovo(literalmente Castelul Oului) este o fortareata situată la nord-vest decentrul istoric al orașului pe un promontoriu în Golful Napoli .Conform legendei poetul romanVergilius a înzidit un ou în fundațiile fortăreței pentru a conferi ostabilitate mai mare pereților. Prima fortăreața pe acest loc a fost construită în secolul a 6-lea a. Chr de coloniști greci originari din orașul Cumae. În primul secol, patriciul romanLucius Licinius Lucullus a construit o vilă pe acest promontoriu care laînceputul secolului al V-lea a fost transformată în fortăreață. În secolul al XI-lea, locuitorii orașului au demolat construcțiile romane pentru a preveniocuparea lor de către pirații saraceni. Fortăreața de azi a fost construită la începutul secolului al XII-lea și a funcționat ca reședință regală până la construcția Castelului Nou.

Castel Capuano este ofortăreață situată în partea estică a centrului istoric. A fostconstruită în secolul al XII-lea de către regele Wilhelm I. al Siciliei.Într-o perioadă scurtă a funcționat ca reședință regală. În secolul al XVI-lea a fost extinsă și în fortăreață s-a mutat administrația orașului și tribunalul (aceasta a funcționat aici până la sfârștitul anilor 1990). Însubsolurile fortăreței erau închisorile orășenești.

Castel Sant’Elmo este ofortăreață situată pe un deal, vest de centrul istoric al orașului în apropierea mănăstirii San Martino. Numele derivă de la bisericademolată pentru a face loc fortăreței. A fostconstruită între 1329-1343la porunca regeluiRobert de Anjou.

Palatul Regal a fostconstruit pe locul vechiului palat viceregal la începutul secolului alXVIII-lea. A funcționat ca reședință regală până la sfârșitul secolului când familia regală s-a mutat în noul palat de la Caserta .Palatul a fost construit de arhitectul Domenico Fontana  și modificat după planurile arhitecțilorLuigi Vanvitelli și Gaetano Genovese. A fostparțial distrus în cel de al doilea război mondial, dar afost reconstruit după planurile originale. Fațada vestică, dinspre Piazza Plebiscito este ornată de statuile marilor regial Regatului Napolii.

Palatul Capodimonte seaflă la nord de centrul istoric al orașului pedealul purtând aceeași nume. A fost reședința de vară a regilor regatului Napolii. A fost contruitădupă planurile arhitectului Giovani Antonio Medrani în anul 1738.În palat este amenajat Galeria Națională din Napoli (cu importante picturi al lui Tiziano, Caravaggio și alții) și muzeul de porțelanuri.

AlbergoReale dei Poverieste un edificiu impozant la nord-est de centrul istoric al orașului, având 300 m lungime și 5 etaje. Construcția a început în anul 1751 a porunca regele Carol al III-lea, care dorea sărealizeze un spital modern în capitala regatului napolitan. Azi, clădirearenovată în anul 2006 găzduiește un centru de conferințe.

Palazzo Filomarino - afost construit în secolul al XVI-lea de arhitectul Giovanni Francesco di Palma și barocizat  în secolul al XVII-lea. Cel mai cunoscut locuitor alpalatului a fost renumitul filosof Benedetto Croce.

Palazzodel Panormita -este cea mai frumoasă clădire renascentistă din oraș. A fost construit la sfârștiulsecolului al XV-lea de renumitul umanisAntonio Beccadelli (cunoscutsub numele de Panormita).

Domul din Napoli (Duomo) - este principalabiserică a orașului, construită în stil romanic. Aici se regăsesc moaștele Sfântului Ianuarius. Construcția domului afost începută de regele Carol I Anjou și a fostfinalizată la începutul secolului al XIV-lea, în timpul regnării lui RobertAnjou. A fost construită pe fundațiile unei basilicipaleocreștine (resturile se pot vedea și azi în subsolurile clădirii). Altarul este munca pictorului Francesco Solimena.Balustrăzile din bronz sunt munca arhitectului Cosimo Fanzago. Interioruleste decorat de picturi semnateLuca Giordano  și Pietro Perugino .

San Francesco di Paola - este o biserică situată în Piazza Plebiscito vizavide Palatul Regal. La începutul secolului al XIX-lea, Joachim Murat rege napolitan, vărul lui Napoleon a proiectat construcția unei piețe împrejmuite de colonade,asemenea pieții Sfântul Petru din Roma . Construcția a fost completată în 1816 de către regele Ferdinand al IV-lea, care atransformat sala centrală în biserica de azi, care se aseamănă cu Pantheonulroman.

Santa Maria del Carmine - situată în Piazza Mercato a fost fondată în secolulal XII-lea de calugari carmeliti. În biserică se regăsesc două relicveimportante: o icoană cu Madona Neagră (adusă de carmeliți din Africa) și un crucifix de pe care lipsește coroana de spini al lui Isus (conform legendelor: în 1439 în urma uneibombardamente, Isus și-a mișcat capul, astfel a căzut coroana).

San Domenico Maggiore - a fost construită între 1283-1324pe fundațiile unei biserici mai vechi. În anii 1670 a fost barocizat, dar în secolulal XIX-lea a fost transformat înapoi în stilul său original gotic. Înmănăstirea adiacentă au trăit și au lucratpersonaje importante din istoria Italiei cum ar fi Giordano Bruno.

Museo di Palazzo Reale - acesta este muzeulPalatului Regal din secolul al XVII-lea unde sunt pastrate mobila, sculpturile,portelanurile si picturile ce au apatinut dinastiei de Bourbon. Colectia deArta Sfanta a Palatului poate fi vazuta in capela palatului._________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL