Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacantaLast Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 205 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun, Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Citymax Bur Dubai 3*
de la 360
/pers/7 nopti/ MD.
 Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 130
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel El Medano 3*

de la 625 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Beverly Park 3*+, Playa del Ingles

de la  530 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 945 €/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 440
/7 nopti/ AL.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Ibiza - Budapesta
Hotel Azuline Coral Beach 3*, Es Canar
de la 575
/7 nopti/ HB.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2019
» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 975 euro/pers/taxe incluse

Hotel 5*+ cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 790 euro/pers/taxe incluse
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/AL.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 805 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» THAILANDA


Tarif: de la 745 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1255 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

City Break Europa

 / 

Italia-Florenta


Florenta (italiană Firenze), este capitala regiunii italiene Toscana și a provinciei Florența. Orașul se află pe râul Arno și este cunoscut pentru istoria și importanța sa în Evul Mediu și în Renaștere, în special pentru arta și arhitectura sa. Un centru comercial și economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate orașe ale timpurilor, Florența este considerat locul de naștere al Renașterii italiene; de fapt a fost numită Atena din Evul Mediu. A fost mult timp sub conducerea de facto a Familiei Medici. Din 1865 până în 1870 orașul a fost de asemenea capitala Regatului Italiei. Centrul istoric al Florenței atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982. Florența este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, iar arta moștenirea istorică și culturală își păstrează și astăzi impactul major în lume. Orașul are de asemenea în Europa un impact major în muzică, arhitectură, educație, bucătărie, modă, filozofie, știință și religie.

Galerie fotoHotel Lorenzo Il Magnifico 4*

City Break Florenta

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 31 euro

DETALII
 
Hotel Ariele 3*

City Break Florenta

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: mic-dejun

Tarif cazare: pe pers, pe noapte, de la: 38 euro

DETALII
 
Hotel San Giorgio e Olimpic 3*

City Break Florenta

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 28 euro

DETALII
 
Hotel Ariston 2*

City Break Florenta

Transport) la cerere): avion din Cluj, Bucuresti

Masa: mic-dejun

Tarif  cazare: pe pers, pe noapte, de la: 22 euro

DETALII
 
 

Cele mai importante obiective turistice din Florenta

 

Domul din Florenta - Duomo di Firenze sau Catedrala din Florenta - este una dintre cele mai mari catedrale din lume si a fost construita intre anii 1296 si 1436. Domul sau impozant a carui proiectare este atribuita arhitectului florentin Filippo Brunelleschi, inca domina centrul istoric al orasului. Domul din Florenta, cu numele oficial de Santa Maria del Fiore, dar fiind recunoscut sub numele mult mai simplu de Duomo, a fost initial proiectat in anul 1296 de Arnolfo di Cambio, in stil gotic, luand locul bisericii Santa Reparata, o catedrala a carei origine se situeaza undeva la inceputul Evului Mediu. Noua catedrala a fost conceputa pentru a marca importanta tot mai mare Florentei si urma sa fie cu mult mai mare decat predecesoarea sa.
Ponte Vecchio - Vechiul Pod - este un pod medieval ce se intinde peste raul Arno din Florenta. Este unul dintre putinele poduri cu magazine construite pe el care inca mai sunt in picioare. Deasupra magazinelor exista Coridorul Vasari, un pasaj ce face legatura intre Galeriile Uffizi si Palatul Pitti aflat pe cealalta parte a raului. Podul pietonal este aproape in permanenta plin de turisti si muzicieni, pictori sau tot felul de interpreti care creaza in mod constant o atmosfera plina de viata. Podul trebuie neaparat vazut la apusul soarelui de pe Ponte Santa Trinita deoarece atunci este cu adevarat splendid.

Galeria Uffizi este cel mai cunoscut muzeu din Florenta. Colectia sa de pictura renascentista, gazduita de un palat din secolul al 16-lea, este cu adevarat deosebita si contine lucrari ale celor mai celebri pictori ai epocii, inclusiv Michelangelo, da Vinci si Botticelli. Galeria Uffizi gazduieste cea mai mare colectie din lume de arta renascentista, majoritatea pieselor fiind achizitionate de membri ai familiei Medici in secolele 16 si 17. Francesco I de Medici, succesorul lui Cosimo I, a decis ca etajul superior al Palatului Uffizi sa fie folosit pentru a expune colectia de arta a familiei, dand astfel nastere primei galerii de arta din lume.
Palazzo Vecchio (Palatul Vechi din Florenta) este chiar cladirea care gazduieste primaria orasului Florenta. A fost construit la inceputul secolului al 14-lea sub numele de Palazzo del Popolo, Palatul Poporului. Cladirea cu aspect de fortareata, se afla in Piazza della Signoria, in inima Florentei si este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras.
Basilica di San Lorenzo a fost in trecut biserica parohiala a Familiei Medici. Membrii acestei familii extrem de bogate si puternice au fost ingropati aici. Biserica proiectata de Filippo Brunelleschi in secolul al 15-lea, este un exemplu timpuriu de arhitectura ecleziastica renascentista.Basilica di San Lorenzo este una dintre cele mai vechi biserici din Florenta, originile ei putand fi urmarite pana in vremurile Imperiului Roman. Fatada bisericii este oarecum grosolana datorita faptului ca este inca incompleta. Michelangelo este cel care a creat design-ul din marmura pentru aceasta fatada dar din pacate nu a fost niciodata pus in aplicare. Interiorul in stil renascentist este insa foarte elegant, cu pereti albi si coloane cu arcade de culoare gri. In apropierea altarului sunt doua amvoane din bronz create de Donatello. Acestea sunt ultimele opere create de marele artist. Dupa moartea sa cele doua amvoane din bronz au fost finalizate de studentii sai.
Piazza della Signoria a fost creata in secolul al 13-lea si a devenit cea mai importanta piata din Florenta datorita faptului ca se afla in apropiere de Palazzo Vecchio si Palatul Uffizi. In piata decorata cu o colectie impresionanta de statui, se gasesc o multime de cafenele si restaurante.
Muzeul Bargello a fost construit in secolul al 13-lea pentru a gazdui magistratura din Florenta. Astazi este locul in care se gaseste una dintre cele mai impresionante colectii de sculptura renascentista, cu o serie de camere exclusiv dedicate unor mari artisti cum ar fi Michelangelo, Donatello, Giambologna sau Cellini.
Basilica Santa Croce - cea mai fascinanta basilica din Florenta nu este doar o adevarata comoara artistica decorata cu fresce de Giotto dar si locul in care sunt ingropati 270 dintre cele mai de seama figuri ale orasului, printre care se numara Galileo, Michelangelo sau Machiaveli. Santa Croce este una dintre cele mai vechi basilici franciscane iar in privinta marimii este una dintre cele mai impunatoare. Langa biserica se gaseste un complex manastiresc format din doua manastiri, o capela cunoscuta sub numele de Capela Pazzi si sala de mese care acum serveste drept muzeu si care gazduieste opere importante provenite din biserica si din manastiri. Construita in 1294 dupa un proiect al marelui arhitect Arnolfo di Cambio, Basilica di Santa Croce a trecut prin sapte secole de istorie, crescandu-si in permanenta mostenirea artistica datorita unor contributii remarcante, pana in momentul actual cand a devenit un important obiectiv turistic si una dintre cele mai apreciate atractii turistice din Florenta.

Mercato Nuovo este o piata acoperita situata in centrul istoric al Florentei. Cea mai importanta atractie de aici este Fontana del Porcellino sau Fantana Porcului. Se spune ca turistii care ating nasul animalului se vor intoarce cu siguranta in Florenta.
Piazza della Repubblica a fost creata la sfarsitul secolului al 19-lea ca parte dintr-un foarte ambitios proiect de modernizare si reamenajare a centrului istoric al orasului Florenta. In timpul perioadei Imperiului Roman, cand orasul era cunoscut sub numele de Florentia, Forumul Roman, inima politica si comerciala a orasului, era situat aici. Mai tarziu, in Evul Mediu, in aceasta zona se gasea principala piata de alimente a orasului. O piata acoperita a fost construita aici in secolul al 14-lea - Mercato Vecchio, Piata Veche.

_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL