Oferte Last minute
Sugestii de vacanta
» Sugestii de vacantaLast Minute
» City Break - Orase europene

Tarife de la 205 /pers, cazare 3 nopti, mic dejun, Avion si taxe incluse!


» Dubai-avion din Cluj/Buc/Budapesta
Hotel Citymax Bur Dubai 3*
de la 360
/pers/7 nopti/ MD.
 Tarif cu toate taxele incluse!

» Wellness Ungaria-transport individual
Hotel Achat 4*, Budapesta
de la 130
/pers/3 nopti/ MD.

» Tenerife - avion din Bud/Buc/Munchen

Hotel El Medano 3*

de la 625 /pers.7 nopti,HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Gran Canaria - avion din Budapesta/Viena/Germania

Hotel Beverly Park 3*+, Playa del Ingles

de la  530 /pers. 7 nopti, HB

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maroc - avion din Orase Europene
Hotel Kenzy Europa 4*
de al 945 €/pers/7 nopti ALL
Tarif cu toate taxele incluse!


» Egipt-avion din Cluj/Bucuresti/ Budapesta
Hotel Grand Resort 4*
de la 440
/7 nopti/ AL.
Tarif cu toate taxele incluse!

» Ibiza - Budapesta
Hotel Azuline Coral Beach 3*, Es Canar
de la 575
/7 nopti/ HB.
Tarif cu toate taxele incluse!


Oferte Sejururi Exotice 2019
» REPUBLICA DOMINICANA


Tarif: de la 975 euro/pers/taxe incluse

Hotel 5*+ cazare 7 nopti/ all inclusive.
Tarif cu toate taxele incluse!


» Ins. Capului Verde
 
Tarif: de la 790 euro/pers/taxe incluse
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/AL.
Tarif cu toate taxele incluse!» Sri Lanka


Tarif: de la 805 euro/pers taxe incluse

Hotel 3*+, cazare 7 nopti/ demipensiune.

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!


» THAILANDA


Tarif: de la 745 euro/pers/taxe incluse

Hotel 4*, cazare 7 nopti/ mic dejun

Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta, Germania

Tarif cu toate taxele incluse!


» Maldive

Tarif: de la 1255 euro/pers
Hotel 3*+, cazare 7 nopti/demipensiune
Zboruri din Cluj, Bucuresti, Budapesta
Tarif cu toate taxele incluse!

City Break Europa

 / 

Spania-Madrid


Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oraș înfloritor, iar astăzi este rivalizat cultural doar de către Barcelona. Madrid este nu doar capitala țării, ci și capitala provinciei și a comunității autonome Madrid. Puncte importante culturale și turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Artă Regina Sofia (unde se află Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro, și Chueca.

 

 
 
Galerie fotoHotel NH Puerta de Alcala 4*

City Break Madrid

Transport (la cerere): avion  din Cluj, Bucuresti, Tmisoara, Tg. Mures

Masa: mic-dejun

Tarif  de la: 64 euro
DETALII
 
Hotel Arosa 4*

City Break Madrid

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti, Timisoara, Tg. Mures

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 74 euro

DETALII
 
Hotel El Coloso 4*

City Break Madrid

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti, Timisoara, Tg. Mures

Masa: fara masa

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 50 euro

DETALII
 
Hotel Ganivet 3*

City Break Madrid

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti, Timisoara, Tg. Mures

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 44 euro

DETALII
 
Hotel Petit Palace Clipper 3*

City Break Madrid

Transport ( la cerere) : avion din Cluj, Bucuresti, Timisoara, Tg. Mures

Masa: mic-dejun

Tarif cazare:  pe pers, pe noapte, de la: 55 euro

DETALII
 
Hotel Julia 2*
DETALII
 
 

Cele mai importante obiective turistice din Madrid

 

Plaza Mayor, o piata mare din centrul orasului Madrid este foarte populara printre turisti si localnici deopotriva. Piata rectangulara are o arhitectura uniforma, foarte asemanatoare cu piata Vosgilor din Paris. In Evul Mediu locul acesta era doar o piata de bunuri de consum din afara zidurilor orasului. In 1560 Regele Filip al II-lea l-a rugat pe Juan de Herrera, arhitect al bisericii Escorial sa tranforme targul intr-o piateta adevarata. Abia in anul 1617, in timpul domniei Regelui Filip al III-lea, constructia noii Plaza Mayor a inceput. Urmand indicatiile seccesorului lui Herrera, Juan Gomez de la Mora, piata a fost terminata in numai doi ani.
Palatul Regal sau Palacio Real este cel mai mare si cu siguranta unul dintre cele mai impresionante palate din Europa. Are peste 2000 de camere decorate in modul cel mai luxos cu putinta, dintre care 50 pot fi vizitate. Este situat in estul centrului istoric al orasului Madrid si destul de aproape de Plaza de Espana.
Parque del Buen Retiro este cel mai popular parc din Madrid. Poate fi foarte aglomerat in special in weekenduri cand famiile madrilene ies la o plimbare prin parc si muzicantii, pictorii, ghicitorii, jonglerii sau artistii stradali animeaza multimea. Parcul Retiro a fost creat pentru a fi un parc regal; a apartinut de Palatul Real Sitio del Buen Retiro. In anul 1632, palatul a fost construit de Regele Filip al IV-lea ca o oaza de relaxare pentru familia regala. Retiro inseamna retragere, de aici venind si numele parcului si al palatului. In acea vreme parcul se gasea cu mult in afara zidurilor orasului, dar acum orasul Madrid a inconjurat complet parcul Retiro. Parcul de 130 de hectare a fost deschis publicului in anul 1868. In parte este aranjat intr-un stil formal frantuzesc in timp ce alte parti sunt ceva mai naturale.

Plaza de Espana este una dintre cele mai mari si importante piete din Madrid. Intr-o zi insorita de vara este plina de vanzatori ambulanti, turisti si localnici.Piata este situata la sfarsitul superbei Gran Via, una dintre cele mai aglomerate strazi din Madrid. Piata verde  este inconjurata de strazi si cu toate acestea este inca un loc foarte relaxant in timpul zilei. O fantana mare si o frumoasa statuie care-l onoreaza pe scriitorul spaniol Cervantes impodobesc piateta.

Singura strada care nu trebuie ratata in excursia la Madrid este Gran Via, o adevarata expozitie de arhitectura din secolul 20. Aceasta strada plina de viata si una dintre zonele de shopping cele mai importante ale orasului. De asemenea aici se gasesc si o multime de hoteluri si cinematografe. Dar ceea ce face aceasta strada deosebita este design-ul arhitectural al cladirilor mari. Intr-o plimbare pe aceasta strada foarte aglomerata nu trebuie sa uitati sa mai ridicati capul din cand in cand pentru a admira decoratiile generoase ale celor mai importante ‘edificios'.

In mijlocul piatetei numita Plaza de la Independencia se gaseste unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Madrid: Puerta de Alcala - Poarta Alcala. In anul 1764 Regele Carol al III-lea, l-a platit pe arhitectul italian Sabatini pentru a construi o poarta mare care sa o inlocuiasca pe cea veche in stil baroc din secolul al 16-lea construita de Regele Filip al III-lea. Regele a crezut ca poarta care marca granita de est a orasului era prea mica pentru importanta legatura spre Aragon.

Catedrala Almudena din Madrid a avut nevoie de mai bine de 100 de ani pentru a fi construita. A fost in cele din urma sfintita de Papa Ioan Paul al II-lea in anul 1993. La putin timp dupa ce Regele Filip al II-lea a facut Madrid capitala Spaniei in anul 1561, a dorit sa construiasca o catedrala pentru noua capitala. Din cauza turbulentelor politice si opozitie puternice din partea arhiepiscopiei orasului Toledo, care atunci era un oras mult mai mare, constructia a tot fost amanata. In cele din urma, in anul 1868 o congregatie devotata Fecioarei Almudena, sfantul care patroneaza Madridul, a primit permisiunea arhiepiscopiei din Toledo pentru a construi o noua biserica dedica sfantei patroane a orasului.
In Plaza de la Moncola, in apropiere de Parcul Oeste chiar in apropierea centrului orasului, se gaseste un mare arc de triumf, Arco de la Victoria - Arcul Victoriei. Arcul pare mai vechi decat este de fapt. Dictatorul Franco l-a construit in anul 1956 drept tribut pentru armata sa nationalista care a infrant republicanii in timpul razboiului civil din Spania (1936 - 1939). Arco de la Victoria este cunoscut si sub numele de Puerta de Moncloa, nume ce este preferat de cei care nu mai doresc sa-si aminteasca de raposatul dictator.
Muzeul Prado se bucura de un mare prestigiu fiind unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate din Madrid, captand atentia iubitorilor de arta din intreaga lume datorita colectiei sale foarte bogate si variate. Colectia permanenta a Muzeului Prado este una dintre cele mai mari din lume. Este formata din aproximativ 9000 de tablouri, 5000 de desene, 2000 de tiparituri, 1000 de monede si medalii, si aproximativ 2000 de obiecte decorative. Prado detine cea mai deosebita colectie de arta spaniola, cu multe opere ale lui El Greco, Velazquez, Goya si Murillo. Vizitatorii pot admira si o colectie de lucrari ale pictorului flamand Peter Paul Rubens si ale pictorului olandez Hieronymus Bosch dar si niste capodopere ale pictorilor italieni.
Cea mai frumoasa piata dintre multele piete din Madrid este Plaza de Cibeles. Piata foarte aglomerata este inconjurata de cladiri maiestuoase. In centru se afla Fuente de la Cibeles. Aceasta fantana numita dupa Cibele (sau Ceres), zeita romana a naturii, este unul dintre cele mai importante simboluri ale Madridului. Fantana Cibeles o reprezinta pe zeita intr-un car tras de doi lei. A fost construita intre anii 1777 si 1782 de Ventura Rodriguez. De fiecare data cand echipa Real Madrid castiga cate un trofeu, suporterii se aduna in jurul fantanii pentru a se bucura impreuna de succesul echipei.
Centrul de Arta Regina Sofia (Centro de Arte Reina Sofia) ofera vizitatorilor o privire asupra artei secolului 20. Cladirea ce gazduieste Centrul de Arta Regina Sofia, numit si Muzeul National Regina Sofia are o istorie indelungata. In anul 1566, Regele Filip al II-lea a ordonat ca toate spitalele din oras sa fie aduse sub un singur acoperis, astfel ca au fost toate aduse in aceasta cladire care a devenit Hospital General. In secolul al 18-lea nevoia unui spital mai mare a devenit presanta. Intre anii 1776 si 1781 noua cladire a fost ridicata folosindu-se planuri ale lui Francisco Sabatini, asa cum a poruncit Regele Carlos al III-lea. De atunci, multe adaugari si renovari au fost facute si fostul spital a scapat ca prin minune de demolare sub presiunile celor care sustineau ca aceasta cladire un este deloc atractiva. In anul 1977 un decret regal a declarat cladirea un monument istoric national.


_________________________________________________________________________________________________

  Plata prin POS la sediile noastre sau la distanta.                 

   

_________________________________________________________________________________________________


    Blog Turistic - Policlinica Cluj  Cazari Maramures - Protectia Consumatorului

Copyright © Best Trade SRL